INSTÄLLD CUP!!!

SIBBEN CUP 2021 ställs in

Skövde IBF har beslutat att ställa in Sibben Cup som skulle ha spelats 2–4 januari. Efter rådgörande med Folkhälsomyndigheten och Smittskydd Västra Götaland konstateras att turneringen inte går att genomföra på grund av risken för ökad smittspridning.

Folkhälsomyndigheten har framfört att de just nu ser det som olämpligt att genomföra större cuper där ett stort antal lag från olika regioner samlas, både på grund av risken för ökad smittspridning och för belastning av sjukvården i regionen, inte minst på grund av att Sibben Cup avgörs i julhelgerna, då belastningen på sjukvården även vanligtvis är extra stor.

Cupledningen för Sibben Cup har under en tid arbetat med olika förslag på hur turneringen skulle kunna genomföras på alternativa och smittsäkra sätt med olika anpassningar av matcher i idrottshallar och matservering, men på grund av rådande läge och rekommendationer har föreningen i veckan kommit fram till beslutet att ställa in Sibben Cup 2021.

Alla anmälda lag får sin anmälningsavgift återbetald genom att kontakta Sibben Cup med ert anmälningsnummer, kontonummer och er begäran om återbetalning, så återkommer vi med mer information och bekräftelse. Av administrativa skäl behöver vi få er begäran om återbetalning senast 31 december, efter det kommer inga återbetalningar att göras.

Föreningen och Cupledningen beklagar det negativa beskedet men hoppas på förståelse för situationen och att vi alla – spelare, ledare, domare, funktionärer, partners och leverantörer – ses i januari 2022 i stället.
Sibben Cup 2022 kommer att genomföras 6–8 januari.

Fram till dess, ta hand om varandra – håll i och håll ut – för det är tillsammans som vi kommer att ta oss igenom det här.


Sibben Cup i Skövde är Sveriges närmsta innebandycup med gångavstånd mellan spelhallar, logi och mat.

Turneringen är sanktionerad av Svenska Innebandyförbundet (SIBF) och Parasportförbundet. SIBF:s regler tillämpas i alla tillämpliga former.

Cupen arrangeras av Skövde IBF.

SIBBEN CUP 2020
Cupledningen vill rikta ett stort TACK till samtliga föreningar, lag, spelare, ledare, domare, föräldrar, anhöriga och funktionärer som gjorde Sibben Cup 2020 till en fantastiskt fin minnesfull upplevelse!

46 föreningar om 116 lag, från Warberg i söder till Leksand i norr, besökte oss!
264 matcher spelades under tre dagar på 6 olika planer i centrala Skövde.
Drygt 1800 spelare, 350 ledare, föräldrar, anhöriga och supportar ökade Skövdes befolkning med nästan 5% under Cupdagarna!

TACK för alla oförglömliga upplevelser såsom kramkalas, segerdanser, guldhattar och mycket, mycket annat!

Kommentarer

Maxi ICA Stormarknad Skövde