Tävlingsregler

Pojkar 11 och Flickor 11 spelar enligt Nationella spelformen Blå nivå
Spelplanen ska normalt vara 30 x 15 meter.
Målburarna ska vara 120 x 90 centimeter.
Målvaktsområden med måtten 1 x 2,5 meter ska markeras framför respektive målbur. Målområden med måtten 4 x 5 meter ska markeras framför respektive målbur. Speltiden är alltid rullande 2 x 15 minuter.
Det är inte tillåtet att ta timeout.
Under spel får ett lag ha högst fyra utespelare och en målvakt. Målvakten får inte ersättas med en extra utespelare.
Byten görs som flygande byte. Spelare får byta obegränsat antal gånger från byteszonen.
Matchen döms av två domare.
Alla utvisningar är personliga. Det betyder att laget fortsätter att spela med fyra utespelare på planen. Utvisningen är två minuter, och den utvisade spelaren sitter av utvisningen på den egna avbytarbänken. Ledaren ansvarar för att spelaren inte spelar under pågående utvisning.
Förseelser som leder till utvisning:
När en spelare medvetet gör något som riskerar att skada en motståndare, till exempel tacklar mot sargen eller använder klubban på ett farligt sätt.
När en spelare uppträder osportsligt eller protesterar mot domslut.

SIBF:s regler tillåter inte att 11-åringar poängberäknas, därför spelar dessa lag fyra matcher under cupens två första dagar och är därmed inte med i något slutspel.
Medaljer delas ut till samtliga 11-åringar.

Turneringsregler

Cupen är sanktionerad av Svenska Innebandyförbundet (SIBF).
Därmed tillämpas SIBF:s regler i alla tillämpliga former.
Sibben Cup spelas på flera planer inom gångavstånd. Matcher spelas i Arena Skövde, plan A, B och C och Kavelbro Arena och Idrottshallen.
Både gruppspel och slutspel kan spelas på dessa planer.
Cupen är indelad i flick- och pojkklasser med 4-5 lagsgrupper beroende på anmälningsantalet i respektive klass.
Sibben Cup förbehåller sig rätten att slå ihop klasser beroende på antalet anmälda lag i respektive klass. Detta för att optimera cupen så att den blir så bra som möjligt.
Alla lag garanteras minst fyra matcher.

Alla spelare som ska spela i cupen ska vara anmälda innan första match.

Vinst i match ger tre poäng och oavgjord ger en poäng i gruppspelet. Lagen rangordnas därefter i poängordning (lag med mest poäng vinner gruppen och sedan i fallande skala).
7. Lottning

Pokaler till vinnande lag och medaljer till lag på första och andra plats, både i A- och B-slutspel.

Speltid

Speltider är 2 x 15 min och i finalerna 2 x 20 min. Vi använder inte effektiv tid.
"Time out" är endast tillåtet i finalerna.

Vid oavgjort i slutspel:
Tillämpas 3 minuter sudden death med 4 utespelare + målvakt, därefter 12 minuter sudden death med 3 utespelare + målvakt, fortfarande lika avgörs det med straffar.
Straffläggning avgörs med sudden death straffar, en i taget
Vid utvisning i spel 3 mot 3 blir det spel 3 mot 2 och blir det ännu en utvisad spelare i samma lag så blir det spel 3 mot 1.

Sudden straffar, en i taget:
Lagen utser 3 straffskyttar där första straffskytten inte får lägga sin andra straff förrän samtliga tre har lagt en straff. Om det är fortsatt oavgjort efter tre sudden-straffar får lagen välja fritt bland de tre valda straffläggarna.

Byten

Alla byten under match sker i respektive markerad byteszon.

Protest

Protester skall inlämnas skriftligen, till tävlingssekretariatet, av protesterande lags ansvarige ledare senast 90 minuter efter det att berörd match avslutats och före eventuell nästkommande match. Protestavgift (2000:-) skall betalas kontant samtidigt som protest inlämnas. Avgiften återfås om protesten godkännes.

Dispenser

Man kan ansöka om dispens för tre överårig spelare per match, ett år äldre än den åldersgrupp som laget ställer upp i. Vi behandlar varje dispensansökan individuellt.
Dispenser är ej till för att toppa lag.
Överåriga spelare kan inte delta i yngre spelklass och samtidigt i sin ordinarie klass. En spelare får endast representera ett lag i samma åldersklass.

Ansökan om detta ska ske vid anmälan till Cupen.

Dubblering

Dubblera spelare är tillåtet dock EJ i samma åldersklass.

Låna spelare

Låna spelare från annan förening är EJ tillåtet.

INSTÄLLD TURNERING

Sibben Cup är inte återbetalningsansvarig, och är inte heller ansvarig för ekonomisk förlust eller skada, som kan uppstå på grund av händelser som ligger utanför Sibben Cups kontroll, exempelvis krigsliknande händelse, eldsvåda, översvämning, avbrott i allmänna kommunikationer, myndighetsåtgärd, strejk, eller andra force majeure-händelser.