Tävlingsform

Tävlingsregler

Sibben Cup spelas på flera planer inom gångavstånd. Matcher spelas i Arena Skövde, plan A, B och C och i Helenahallen, Kavelbrohallen, Billingskolan och Idrottshallen.
Både gruppspel och slutspel kan spelas på dessa planer.
Turneringen är sanktionerad av Svenska Innebandyförbundet (SIBF) och Parasportförbundet. Därmed tillämpas SIBF:s regler i alla tillämpliga former.
Cupen är indelad i flick- och pojkklasser med 4-5 lagsgrupper beroende på anmälningsantalet i respektive klass samt två Paradivisioner.
Sibben Cup förbehåller sig rätten att slå ihop klasser beroende på antalet anmälda lag i respektive klass. Detta för att optimera cupen så att den blir så bra som möjligt.
Alla lag garanteras minst fyra matcher.

Alla spelare som ska spela i cupen ska vara anmälda innan första match.

Vinst i match ger tre poäng och oavgjord ger en poäng i gruppspelet. Lagen rangordnas därefter i poängordning (lag med mest poäng vinner gruppen och sedan i fallande skala).
Om lag hamnar på samma poäng i gruppen så avgör inbördes möte och om det resultatet varit oavgjort så avgör det till fördel för det lag som har bäst målskillnad.
I slutspelet tillämpas cupsystem enligt utslagningsmetoden. Innan slutspelet har placering i grupp seedat vilka lag som man möter i slutspelet.
A-slutspel och B-slutspel spelas i huvudsak sista cupdagen.

Pokaler till vinnande lag och medaljer till lag på första och andra plats, både i A- och B-slutspel.

SIBF:s regler tillåter inte att 11-åringar poängberäknas, därför spelar dessa lag fyra matcher under cupens två första dagar och är därmed inte med i någotslutspel.
Medaljer delas ut till samtliga 11-åringar.

Parasport spelar sin matcher under cupens två första dagar, dag 1 och dag 2.

Speltid

Speltider är 2 x 15 min och i finalerna 2 x 20 min. Vi använder inte effektiv tid.
"Time out" är tillåtet i finalerna.

Vid oavgjort i slutspel:
Tillämpas 3 minuter "sudden death" med 4 utespelare + målvakt, därefter 12 minuter "sudden death" med 3 utespelare + målvakt, fortfarande lika avgörs det med "sudden death" straffar.
Vid utvisning i spel 3 mot 3 blir det spel 3 mot 2, blir det ännu en utvisad spelare i samma lag så blir det spel 3 mot 1.

Parasport div 1: 2 x 15 min

Parasport div 2: 1 x 15 min

Byten

Alla byten under match sker i respektive markerad byteszon.

Dispenser

Man kan få dispens för en överårig spelare per match, ett år äldre än den åldersgrupp som laget ställer upp i. En överårig spelare/match gäller alltid oavsett position i laget och ska vara anmäld innan cupstart, dock behöver det inte vara samma spelare alla matcher. Meddelande om detta ska ske vid anmälan till cupen.

Klassindelning

Klasser i 2018 års upplaga av Sibben Cup

Parasport div 1

Parasport div 2

F 11 (flickor födda -06)

F12 (flickor födda -05)

F13 (flickor födda -04)

F14/15 (flickor födda -02/03)

P11 (pojkar födda -06)

P12 (pojkar födda -05)

P13 (pojkar födda -04)

P14 (pojkar födda -03)

P15 (pojkar födda -02)

Kommentarer

Maxi ICA Stormarknad Skövde